Роденият през 2002 г. халф на Ботев (Пловдив) Станислав Шопов е оставил отлични впечатления по време на пробите си в Рома по-рано този месец, разкрива агентът Антъни Раво от “Скаутинг тийм”.

Слави, който две години по ред стана шампион на България при децата с “канарчетата”, беше при “вълците” в периода 4-9 декември. Той е тренирал с Рома U17 под ръководството на треньора Франческо Балдини, уточнява viasport.bg.

“Бях в Италия и гледах всички тренировки на Станислав, коментира Раво. - Доволен съм от представянето му в Рома. Той тренираше добре, през цялото време се движеше, искаше топката, поемаше отговорност, а не се криеше. Показа качествата си, визията си в играта, а също така прояви характер на терена.”

“След престоя разговаряхме със Станислав за нивото на Рома U17, за тренировките, за бързината в действията… Той е умно момче и за своите 15 години разполага с добър капицитет за анализ. Сигурен съм, че престоят в Рома помогна на Станислав да опознае по-добре себе си и на какво ниво се намира в момента. А също така и какво трябва да подобри. Пробите бяха ползотворни”, добавя футболният агент.

“Накрая искам да завърша с това, че с престоя си в Италия Станислав донесе добър имидж на юношеския футбол в България. Той ясно показа, че млад български футболист може да се представя добре в топ клуб от Западна Европа, какъвто е Рома. Браво, Станислав”, емоционално приключва Антъни Раво, който вече от няколко години следи отблизо българския футбол.