В извънредно съобщение кметът на община Белица Радослав Ревански обяви тридневен траур от днес до петък след нелепата смърт на 19-годишната студентка Фатиме Колашова, която бе премазана вчера от камион на пешеходна пътека в Благоевград, съобщава ПиринПресс.
 
Фатиме е жител на община Белица. Отменят се всички предвидени културни мероприятия в общината до Коледа, както и обявеното откриване на Коледно – Новогодишната елха за 14 декември.

Целият екип на община Белица в лицето на кмета Ревански изказват своите съболезнования към близките на загиналото младо момиче.

„Споделяме мъката на семейството за този млад изгубен живот и сме готови да помогнем материално и морално с каквото е необходимо. Обявяването на тридневен траур е най-малкото, което можем да направим в памет на Фатиме Колашова“, сподели г-н Ревански.

„Апелираме към  всички щофьори и пешеходци да бъдат изключително внимателни, защото нищо не оправдава загубата на един човешки живот. Поклон пред паметта на този млад човек“, се казва в съобщението на кмета.

Погребението на Фатиме ще бъде днес в село Дагоново, община Белица.