Паник-бутони ще има в университетска болница "Св. Георги" в Пловдив. Вече е започнала процедура по осигуряване на радиостанции и монтиране на камери на ключови за сигурността места. Това съобщиха за Радио „Фокус”- Пловдив от пресцентъра на болницата.
 
Предприетите действия са в съответствие със заповедта на главния прокурор Сотир Цацаров за създаване на организация и взаимодействие между прокурорите и центровете за спешна медицинска помощ в цялата страна, техните подразделения и лечебните заведения за болнична помощ, в които действат спешни приемни отделения и звена за родилна помощ.
 
За целта са разработени комплексни мерки за превенция на посегателствата над медици в университетската болница. За да бъдат ефективни всички мерки обаче, трябва персоналът да знае как да реагира при агресивно поведение на външни лица, смятат експерти по сигурността.
 
Затова наред с инструктажа за използване на средствата за бързо известяване на охранители, полиция и координиращи прокурори, работещите в УМБАЛ „Свети Георги“ ще се запознаят и с психологическите методи за предотвратяване на насилствени действия срещу тях.