19-годишната студентка, която тази сутрин беше прегазена от камион на пешеходна пътека в Благоевград, е първокурсничката Фатиме Колашова.

Момичето учело в ЮЗУ "Неофит Рилски“ за медицинска сестра. След като завършило гимназия в Белица, била прието да учи висше образование с успех 5,64, съобщи в. "24 часа“.

Фатиме е била пометена от 20-тонен МАН, натоварен с пясък, докато към 9 часа отивала за лекции и пресичала улица до студентските общежития. Шофьорът на камиона – 53-годишният Илия Шопов, е задържан, но след това е откаран в болница, тъй като изпаднал в шок.

Състудентки на Фатиме споделиха, че тя не е познавала добре града и не е била свикнала с натоварения трафик.

В родното село на момичето Дагоново всички са потресени от трагедията. Баща й Салих Колашов е учител по физика в училището в Белица и бивш кандидат-кмет на селото. Той научил страшната новина, докато преподавал в час. В същото училище учи е по-малкият брат на Фатиме – Али. Учениците бяха разпуснати заради случилото се, съобщи "Струма“.

Снощи 19-годишното момиче било със свои състудентки в общежитието. Последната снимка, която е публикувало във Фейсбук, е от красивия залез над Благоевград.