Емоционалната болка боли повече от физическата. И когато я преживяваме това ни променя.

 
Някои хора могат да го забележат, а някои не могат. Не е лесно да си научите уроците, след като ви е боляло толкова много пъти. Без дори да сме наясно, започваме да правим някои неща, за да се спасим от потенциалната вреда в бъдеще.

Ако сте жена, която е преживяла емоционална болка и е страдала, ще разберете, че всичко, което четете по-долу, е вярно.

Това са 13-те неща, които правят само жените с наранени сърца
 • Те спират да вярват в истинската любов

Изцяло разочаровани, те нямат силата да търсят любовта. Имат надежда, че някой ден ще се появи, но те вече не са толкова отворени с други хора, както преди.

 • Те не вярват на другите, както преди

Те се съмняват в намеренията на хората. Последното нещо, което искат, е да преминат отново същите неща, така че те са много по-предпазливи. Те знаят, че проявяването на интерес и добрите намерения не винаги се смесват заедно.

 • Те изграждат бариери

Те изграждат стени, за да се защитят. Те са почувствали върху собствената си кожа как се чувстват, когато са излъгани от някой, на когото те са се доверили толкова много. Те ще направят всичко по силите си, за да не допуснат някой да влезе лесно отново.

 • Те свикват с тъгата

Сякаш са престанали да вярват в щастието. Те дори се чувстват по-добре, когато са тъжни; те са свикнали с това. Толкова много лоши неща са се случили с тях, че е почти невъзможно да се забрави това чувство.

 • Те не говорят много

Те вече не са толкова отворени и са по-резервирани в приказките и споделянето. Страданието променя хората.

 • Те не вярват на никого

Те вярват на хората по-малко, отколкото преди. Изключително трудно е да спечелите доверието им. Ако ги предизвикате да се усъмнят в теб само за секунда, се пригответе да опаковате багажа си и да излезете от живота им завинаги.

 • Те станаха силни

Тяхната болка и всичко, през което са преминали, ги кара да бъдат силни. Всичко това, което са преживели ги е направило такива, каквито са сега и ще бъдат завинаги.

 • Те смятат романтиката за "фалшива"

Престанали са да вярват в романтиката. Една връзка трябва да им даде много повече и те са наясно с това. В сладкия капан, наречен романс, който често се поставя от мъжете, тя никога вече няма да се хване.

 • Те са съсредоточени върху себе си

Те нямат нужда от никого да се грижи за тях, те са напълно способни да се грижат за себе си. Те знаят своите цели, мечти и желания в живота си и никой не може да ги спре да ги изпълнят.

 • Токсичните хора са излезли от живота им

Те се отърват от токсичните хора в момента, в който ги усетят. Хората, които не ги подкрепят, не заслужават да останат в живота си. Те позволяват само на истинските приятели да бъдат в живота им, онези, които ще останат с тях дори когато времената са трудни.

 • Те са самостоятелни

Те могат да преодолеят всяка ситуация сами. Те са напълно независими и не се нуждаят от помощта на другите. Няма съмнение, че компанията е добра, но те ще бъдат перфектни дори без нея.

 • Те не приемат оправдания

Те не приемат оправдания за начина, по който се държат другите. Ако сте направили грешка, нищо не може да ви задържи в живота им.

 • Те вече не поемат рискове

Никога повече няма да се отдадат на любовта си толкова лесно. Поемането на рискове отново да бъдат нарани никога няма да се появи като опция. Те вече не са отворени за други хора и имат основателна причина да се държат по този начин.