Хърватският генерал и лидер на босненските хървати Слободан Праляк, който се отрови с цианид в залата на съда в Хага на 29 ноември 2017 г. е предложил отрова и на генерал Ратко Младич преди обявяването на доживотната му присъда, пише белградското електронно издание "Alo", цитирани от "Фокус".

Според сина на генерала, Дарко Младич, Слободан Праляк е имал среща с Ратко Младич, на която му е предложил да му даде отрова.

"Праляк е заявил, че може да му предостави отрова, която да изпие при обявяването на доживотната му присъда и по този начин да обвини Трибунала в Хага. Баща ми е бил шокиран от предложението и му отговорил, че това е бягство и смята да се бори, а не да бяга", заявява пред "Alo" Дарко Младич, който е имал кратко свиждане с баща си след обявяването на присъдата му.

Синът на командира на босненските сърби твърди, че самоубийството на Слободан Праляк по време на заключителното заседание на Трибунала за разследването на военните престъпления в бивша Югославия не е прецедент, но е предизвикало всеобщо внимание заради зрелищния си характер.