Левски и Славия завършиха наравно 1:1 в двубой от 20-ия кръг на Първа лига, игран на стадион "Васил Левски".

"Сините" поведоха в резултата още в 17-ата минута чрез Сержиу Буш, но после проспаха по-голямата част от мача. В края на срещата Андреа Христов изравни.

Футболистите на треньора Делио Роси ще зимуват на третото място с актив от 39 точки. Славия е 8-и в подреждането с 24 пункта.

Дербито започна с териториален превес на "сините", които опитваха по всякакъв начин да притеснят защитата на Славия. В 5-ата минута Левски изпълни корнер, Жорди Гомес центрира успоредно на голлинията, но сантиметри разделиха Иван Горанов да засече в мрежата.

В 17-ата минута Сержиу Буш откри резултата. Прекрасно дълго подаване на Роман Прохазка прехвърли защитата на Славия, топката стигна до нападателя, който се оказа сам срещу вратаря Антониос Стергиакис. Румънецът прати майсторски от малък ъгъл кълбото в мрежата. В следващите минути Славия заигра по-активно, опитвайки се да върне попадението, а Левски започна да дебне за контри, но до опасни положения пред двете врати така и не се стигаше.

Все пак в 37-ата минута Иван Минчев опита да затрудни Божидар Митрев от доста далечна дистанция, но ударът му се оказа неточен.

Липсата на опасни положения в мача продължи и така двата отбора се прибраха в съблекалните след края на първото полувреме с минимална преднина за "сините".

През втората част ситуацията на терена не се промени. В 53-ата минута Буш бе изведен от Габриел Обертан отляво в наказателното поле, румънецът се опита от трудно положение да центрира към Прохазка, но топката се оказа твърде силна.

Едва в 75-ата минута дойде и най-опасното положение, в което Славия можеше да изравни резултата. Галин Иванов премина като на шега през трима от Левски и остана сам срещу Божидар Митрев. Ударът му обаче премина до лявата греда.

Три минути по-късно Жорди Гомес опропасти атака на Левски, след като предпочете да завърши с крайно неточен удар от дъгата пред наказателното поле.

В 82-ата минута резултатът стана 1:1. Андреа Христов изразнява с фронтален удар от наказателното поле, възползвайки се от грешно изчистена топка от страна на Мики Орачев, пише "Гол".

Славия: Стергиакис, Ндонг, Велков, Христов, Омар, Мартинов, Велев (Узунов 60'), Мба (Кръстев 76'), Минчев (Шоколаров 65'), Иванов, Милев

Треньор: Златомир Загорчич

Левски: Митрев, Цветкович, Пиргов, Ейолфсон, Горанов (Орачев 73'), Белмонт, Гомес, Прохазка, Кабрал (Мапуку 84'), Обертан, Буш

Треньор: Делио Роси

София, стадион "Васил Левски"

Съдия: Георги Димитров