Приватизацията е грабеж, имаше планирани милионери. Участваха поне 4 правителства, това беше пладнешки грабеж. Принципът беше сбъркан. Това заяви в предаването "Офанзива" по Канал 3 президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.  
"Работниците се използваха за фасада. Това, което заработваха, малко след това им биваше отнето. Не се позволи да каже пазарът какво има и кое колко струва", допълни Димитър Манолов.

По думите му Иван Костов си е платил полическата цена за това, което е направил.  
"Сделките като такива са били законни, но приватизационният контрол отсъстваше. Твърди се, че някои добре са осребрили участието си във властта. Схемата е такава, че тези хора трудно могат да бъдат хванати", добави Манолов.  

"Имаше външно настояване да се извършва приватизация. Мотото – "Продавайте, няма значение на каква цена”. В момента натискът да не се разследват приватизационни сделки е за изчистване на политически сметки", уточни Димитър Манолов.
"Дадохме един тон книжа, но правосъдната система не искаше да се занимава с това. Ние бяхме неопитни, тези, които са писали плана, но водеха за носа. Обръчите около политиците днес имат повод да се притесняват", каза още Димитър Манолов.