Шофьор, потрошил мерцедеса си в огромна дупка на магистрала „Тракия”, осъди агенция „Пътна инфраструктура” да му плати ремонта. Точната сума на потвърденото от Районния съд в Пловдив обезщетение е 9672,36 лв., предаде "Марица".

Човекът пътувал с колата си „Мерцедес С 200” от Бургас към Пловдив вечерта на 7 февруари т. г. При разрешение в участъка 130 км/ч човекът карал със 110, защото било тъмно. Когато наближил Пловдив, в района на Раковски, паднала мъгла и водачът намалил скоростта още. В един момент - около 1 часа на 8 февруари, колата попаднала в дупка и започнала да се движи на една страна. Шофьорът отбил и слязъл, видял, че дясна гума е спукана, джантата - вдлъбната и изкривена, имало щети и по предната броня. Огледал дупката, която била дълбока 15-20 см и заемала почти цялото платно за движение - средното, част от крайно лявото и аварийното.

На същото място имало и други спрели коли, също закъсали заради ямата на пътя. Човекът се обадил на телефон 112 и така се сдобил с протокол за произшествието. Когато ремонтирал колата си, завел дело срещу АПИ. Пред съда от агенцията обяснили, че магистралата скоро е било ремонтирана и не би трябвало да има дупки по платното. Пледирали и че водачът също има вина, но съдът се произнася в негова ползва. „В дължимата грижа при управление на автомобил не се включва изискване за знание на неравностите по пътя”, гласи един от мотивите към съдебното решение.

То подлежи на обжалване пред Окръжния съд.