Коледните празници идват с приятна суета, пъстра украса и, разбира се, подаръци. Как да направите така, че да получите подарък, който ви е на сърцето, вместо поредния душ гел или порцеланова фигурка сувенир?

Трик 1: честност

Близките често ни питат чистосърдечно какво искаме за празника, а ние от (престорена или искрена) скромност махваме с ръка и отговаряме, че любовта и приятелството са най-големият подарък. В резултат на което получаваме още една ненужна вещ и отново трябва да лъжем, преструвайки се на приятно изненадани. Тази Коледа проявете любов към себе си, отделете време и помислете какви подаръци ви се иска да получите – след което споделете с близките си.

Трик 2: дипломатичност

Ако все пак не може да си признаете в първо лице, предайте желанието си чрез посредник: общ приятел, роднина. Така освен че ще получите това, което искате, ще заплетете симпатична интрига, която ще сближи близките ви около „заговора”.

Трик 3: социални мрежи

Facebook е идеален за целта. Намекнете в няколко поста за желанието си – от вас зависи дали по-пряко или по-завоалирано. Дори любимият ви да пропусне да ги прочете, ще се намерят общи приятели, които ще насочат вниманието му в нужната посока.

Трик 4: лоша памет

Този трик е идеален вариант, ако в семейството често ползвате един компютър. Необходимо е просто да „забравите” отворен прозорец на браузъра, който предлага желания от вас подарък. Правете го редовно – не всички мъже и роднини са съобразителни и концентрирани, затова им дайте време да „стоплят”. Същата работа върши оставен на дивана каталог, отворен на съответната страница. За по-сигурно оградете желания продукт с червен маркер.

Трик 5: „ох, счупи се...”

Искате нов телефон? Ами „повредете” стария и се вайкайте публично и безутешно дни наред. Няма как някой от близките да не се смили и да ви изпрати следващия модел по Дядо Коледа.

Трик 6: договорка

Попитайте близките си хора какво искат за Коледа, инициирайте дискусия около коледните подаръци. В тази ситуация вероятно ще ви попитат какво искате – ако не, кажете го сами. Така със сигурност всички ще са доволни.