Новата патрулка снима всичко! Ето и как вече ни принтират акта на пътя! Подробностите разкри Илия Георгиев, служител на Отдел Пътна полиция към дирекция Национална полиция пред журналисти на семинар „Високи компетенции по безопасност на движението по пътищата – качествена публична информираност“.

„Камерите, които заснемат движението по пътя са три, като има и такава, която следи действията на служителите на Пътна полиция.

Камерите са такива, че могат да се ползват и през нощта, когато се извършват проверки. Колите са оборудвани с достатъчно акумулатори, за да издържат захранването на камерите“, поясни Илия Георгиев.

Той добави, че вече доста коли са оборудвани с мобилни принтери, които на място ще отпечатват административното нарушение в два екземпляра, като единият се връчва на нарушителя, а другият се предава от служителите при приключване на смяната им.

„Улеснението сега е такова, че с принтирането на нарушението то директно влиза в системата. Вече няма да има нужда друг човек да го качва в системата, за да бъде заведено. След като се принтира, вече започват да текат и законовите срокове за плащане на глобата и т.н.“, добави служителят на Пътна полиция.