Войникът, който успя драматично да избяга от Северна Корея, бе доставен в болница. По време на своето бягство войникът бе прострелян, в резултат на това мъжът получи сериозни рани.

Помощ на пострадалия бе оказана от южнокорейската страна. Той бе изпратен в болница за операция по спешност. След като лекарите си свършиха работата, в организма на човека бяха открити няколко паразити, по-точно в червата му. Също така бе установено, че той страда от хепатит Б.  

"Лекар съм от 20 години, но в моята практика никога не съм виждал толкова страшни неща. В него имаше паразити с дължина от 26 сантиметра. Като по чудо, той е успял да оцелее след преживяното", казва лекарят Лий.  

Според предположенията на лекарите, паразитите са могли да попаднат в организма чрез заразена храна, която при отглеждането в Северна Корея е била торена с човешки фекалии.  Лекарят Лий добави, че ако въпросните храни не се обработят със специално вещество, то паразитите може да попаднат в организма на човека, дори при яденето на сурови зеленчуци.