Жителите на малко ирландско селце разказват за необичаен ефект от фабриката за производство на лекарства срещу еректилна дисфункция, пише The Irish Times. Фабриката се намира близо до техните домове.

В село Рингаскиди, графство Корк, живеят малко над четиристотин души. Там е изградена фабрика за производство на лекарства срещу импотентност. Заради нея мъжката половина от населението е в постоянна ерекция.

Ирландците са сигурни, че необичайният ефект се дължи на фабриката, откъдето във въздуха постоянно се изхвърлят „любовни пари“, както ги описват местните жители.

Фабриката за виагра работи от 1997 година насам. Мъжете са щастливи, защото любовните изпарения са безплатни и им дават самочувствие и допълнителни сили за любовни подвизи. Жените дори описват случващото се като „божия благословия“.

От компанията Pfizer обаче гледат скептично на твърденията на жителите на селцето. Представители на фирмата заявиха, че всичко е „забавен мит“, защото производството е високотехнологично и освобождаването на вещества в атмосферата е невъзможно.