Премиерът Борисов, употребявайки изкованата от московската пропагандна лексика на своите (уж) врагове от БСП, ДПС и т.н.,  направил разкритие на заседание на Министерския съвет днес, че “протестъри” вадели павета от ремонтирания ( му) централен столичен булевард “Дондуков”. Премиерът се ангажира със следното твърдение:

„Гледах клипа за протестърите, които изравят паветата по „Дондуков“. Гледахте ли го? Облечен с жилетка като на работниците, за да не би някой, ако го види, да каже, че… Представяте ли си каква наглост е това, каква политическа атака – да отидеш, да разровиш готова улица, само за да можеш на другия ден да снимаш и да организираш протести. Смятайте какъв противник имаме срещу нас!”

Който не е участвал в тази вредителска акция срещу достиженията на Бойковизма, в каквато “протестърите” са заподозрени, (но не и разобличени с някакви си факти), няма как да знае дали твърдението на най-овластения човек в държавата почиват на друго, освен на неговата фантазия. Само че къде са му доказателствата- цял генерал от МВР от резерва, пък да не може да залови някакви си мижави “протестъри”!

Борисов обича “бомбастиката” ( както казваше нговият патрон в политиката Сакскобургготски)- дай му да хвърли “бомба” за наличието на наркотрафиканти  сред депутатите, а след като предизвика взрив с това, да накара на амбразурата да застане някой Главчев да го брани от взривнта вълна. Само преди два дни лондонският “Дейли телеграф” написа, че Борисов прави “смущаващи” изказвания от името на ЕС, заявявайки, че никой в съюза на е подготвен за Брекзита. Но нашият премиер едва ли си е взел някаква бележка от европейската критика за безотговорното плещене – кара през паважа както си знае.

Освен, че Борисов вече употребява любимата презрителна квалификация на московската пета колона срещу протестиращите граждани, той я пришива и към онези, които наричаха “протестъри” протестиращите срещу правителството на Орешарски, подкрепяно от ДПС и БСП.  Защото на същото заседание на правителството Борисов пояснил, че “протестърите” правели такива работи от сто години- явно няма предвид този път омразните му сини софиянци от центъра на София, които отказват да му гласуват.

С други думи, премиерът набеждава заподозрени от него политически противници от върха на държавата, която НЕ разобличава с доказателства елементарни провокации, като антисемитски акции или ( най-новото!) вадене на павета с политическа цел – все деяния, които вършат пропагандна услуга на борци срещу несъществуващия днес фашизъм в България, а вече и на самия Борисов, борещ се с “протестърите”. Единствените арестувни и тормозени за своята протестна дейност българи са онези, които са си позволили да напишат “окупатори” върху Монумента на окупационната червена армия МОЧА в София, или да разрисуват пред централата на БСП в столицата една скулпторна композиция, прославяща забранения със закон комунизъм и неговата символика.

Доста избирателно и удобно за привличане на избратели, за които Червената армия и червената партия са непреходни ценности, закриляни от протестращия срещу “протестърите” премиер , представящ се за десен евроатлантик!

Апропо, въпреки навикът на властите в НРБ да крият истината за престъплнията в страната, през 60-те години на миналия век беше нашумял един случая с “Жоро Павето”, мистериозен изнасилвач в София, който зашеметявал жертвите си с паве. Накрая го хванаха. Борисов да си прегледа милиционерските архиви, може да научи нещо за престъпниците с паве в ръка. В противен случай ще си заслужи поредния прякор- този път може да си изпроси “Боко павето”.

НА СНИМКАТА: Глухонемият 25 годишен младеж Младенов, нашумял като Жоро Павето. 

Share on Facebook