След като на заседание на Министерския съвет, преди да замине да върти дипломация, търговия и саби в Саудитска Арабия, премиерът Борисов лично се занима с анализ и коментар за няколко извадени павета  (  от записа на видеокамера се вижда някакъв факир, който успява да кърти павета с голи ръце, маскиран за заблуда – според премиера- с работна жълта жилетка), този път бдителното ми око се натъкна на ново, още по-нагло злодеяние от подобен тип.

Посред бял ден неизвестни ( за мен) лица, употребили захвърлената наблизо кирка, бяха извадили цели бетонни блокчета покрай трамвайната линия. Злосторнците се бяха скрили. Наблизо не се виждаше жива душа на иначе оживеното място в центра на столицата.

След като на заседание на Министерския съвет, преди да замине да върти дипломация, търговия и саби в Саудитска Арабия, премиерът Борисов лично се занима с анализ и коментар за няколко извадени павета  ( при това, от записа се вижда някакъв факир, който успява да кърти павета с голи ръце, маскиран нарочно – според премиера- с работна жълта жилетка), този път бдителното ми око се натъкна на ново, още по-нагло злодеяние от подобен тип.

Посред бял ден неизвестни ( за мен) лица, употребили захвърлената наблизо кирка, бяха извадили цели бетонни блокчета покрай трамвайната линия. Злосторнците се бяха скрили. Наблизо не се виждаше жива душа на иначе оживеното място в центра на столицата.

Явлението е повече от тревожно, още повече, че според премиера Борисов става дума за “протестъри”, които вадят павета, за да злорадстват после, че имало проблем със софийските улици.

Ще добавя и нещо по-стряскащо като факт: протестърите не са червени другари, както намеква Борисов. Личи от факта, че вредителстват на места, свързани с братушки, като Дондуков и граф Игнатиев- именно на улицата с това име можете да видите изровените бетонни блокчета и зейналата пропаст край трамвайната линия, в която русофобите се надяват да се пребие някой русофил или пък да дерайлира трамвай, за което да бъдат заподозрени онези, които от 100 години това и правят ( както намекна Борисов).

Да обобщя: в управляваната от русолюбивата Йорданка Фандъкова столица, под носа на нейния закрилник Бойко Борисов  ( който напоследък все по-активно се изявява като публичен говорител на кметицата), протестъри от русофобски тип саботират безупречния външен вид на София с цел да се изложим пред чужденците в навечерието на българското домакинство на европейската полтиолимпиада.

Няма ли КОЙ да сложи край на това русофобско безобразие или трябва да чакаме отново защита от руското външно министерство и неговата Мария Захарова?!

 

Share on Facebook