Здравко Димитров и арх. Валентин Маринов от Областна администрация - Пловдив направиха поредната инспекция на ремонтните дейности на пътищата Пловдив- Асеновград и Карлово - Баня.

Областният управител остана изключително доволен от темповете, с които вървят строителните дейности и благодари на представителя на фирма "ИСА 2000" инж. Паун Иванов за бързината и отличното качество на полагане на асфалтовата настилка на Асеновградско шосе, което ще позволи обектът да бъде завършен предсрочно. На инспекцията присъства и кметът на Асеновград Емил Караиванов.

В момента на обекта работи единствената по рода си в България асфалтополагаща машина VŐGELE, която областният управител тества. Тя е с ширина на работната площ 12.5 метра, което позволява трасето да се асфалтира едновременно, като по този начин се избягват надлъжните фуги и се постига изключително добро качество на настилката.

Инж. Иванов каза, че в момента се полага първият слой от основната настилка, който е с дебелина 12 сантиметра, след което ще бъде поставен 6-сантиметров биндер асфалт и ако метеорологичните условия позволят, новото трасе може да бъде пуснато в експлоатация до края на годината, след което ще започнат ремонтните дейности по старото платно. В началото на идната година ще бъде положен и последният 4-сантиметров слой от устойчивата на износване настилка сплит-мастик.


Областният управител направи инспекция и на участъка от пътя Карлово - Баня , който е част от Републикански път II- 64 Пловдив - Карлово. Ремонтните дейности и там вървят по план и до дни ще приключи полагането на втория асфалтов слой, след което ще бъде поставена износващата настилка сплит-мастик. Очаква се ремонтите дейности при добро време да приключат да края на годината.