Локомотив Пловдив загуби с 2:5 Левски в мач-реванш от 1/4-финал за Купата на БФС при родените през 2004 година и с общ резултат 4:6 отпадна от турнира. Срещата се игра на изкуствения терен на Герена.

Пловдивчани започнаха изключително силно двубоя и до 10-та минута вече имаха аванс от две попадения, отбелязани от Тодор Павлов и Петър Андреев - 0:2. В средата на частта домакините се окопитиха и върнаха един гол в 22-та минута. Малко преди края на полувремето Левски успя да изравни след добре организирана атака - 2:2.

С ужасяващи 120 секунди за "черно-белите" стартира второто полувреме. Столичани излязоха по-мотивирани след почивката и успяха да вкарат две попадения само за две минути. Впоследтвие Левски намали темпото и играта се изравни. Все пак в 58-та минута "сините" отбелязоха и пети гол, който почти напълно уби интригата в сблъсъка. В минутите до края Локомотив игра много по-добре от съперника, но стихна само до една опасна ситуация, при която бранител в синьо изби топката от голлинията.

Припомняме, че в първия двубой на Лаута малките "смърфове" победиха "сините" с 2:1.